top of page

Inhoud programma

In dit programma wordt er perfect zorg gedragen voor de volledige mondzorg van uw kind.

En dit is voor u geheel kosteloos en zorgeloos.

Dat kan omdat veel van de kosten door de verzekering worden gedekt. En verder zijn wij een team dat als doel heeft om echt goede zorg voor kinderen te garanderen. Dus een deel van de kosten dragen wij.

 

Het programma omhelst alles in mondzorg dat uw kind nodig heeft: preventie, behandeling, reiniging, voedingsadvies en het transport van en naar de school.

1.Ophalen van school

We halen uw kind samen met andere kinderen op van school naar de tandarts en weer terug.

 

Door onze nauwe samenwerkingen met scholen significant minder verzuim voor de kids.

Haal en brengservice te voet, de bakfiets of met de bus volledig kosteloos. We hebben hier speciaal getrainde staff voor.

2.Gebits controle en behandeling

Door kinderen op een vroege leeftijd al kennis te laten maken met de tandarts valt het straks alleen maar mee en voorkomen we samen dat ze later een slecht gebit hebben.

Door ons "Gewoon Gaaf" preventieprogramma en tandheelkundige behandelingen tot wel 70% minder kans op gaatjes.

Volledig op maat gemaakt preventieplan met heldere rapportage van de staat van mondgezondheid van uw kind op afgesproken intervallen. 

76.png

3.voedingsadvies & poetsles

Wat houd het voedingsprogramma in?

Als tandartsenpraktijk vinden wij het erg belangrijk dat zorg wordt gedragen voor volledige mondzorg van het kind. Omdat mondgezondheid in verband staat met levensstijl en voeding, is voeding bij onze praktijk een standaard onderdeel van de preventiebehandeling van kinderen. Dit is uniek in Nederland! Door nauwe samenwerking met voedingsconsulent, tandheelkundig personeel en ouder(-s)/verzorger(-s), zorgen we samen voor een gezond gebit bij kinderen. 

Wat leren de kids?

 

1. Wat is er aan de hand, een gaatje in je tand? Wil je weten hoe dat gaatje daar komt in je mond? Tijdens DanteKids leert uw kind niet alleen goed te poetsen door poetsles, maar ook het gebit gezond te houden d.m.v. voeding. Op een leuke, speelse manier leren ze samen met hun klasgenootjes meer over ‘suikermannetjes’ in voeding en drinken. En waarom die zo graag aan onze tanden plakken en er gaatjes in hakken. Ook leert uw kind over zuren, och wat krijgen die tandjes het soms te verduren. 

En wie weet eet uw kind al heel gezond. Ook dan vinden wij als praktijk het belangrijk om gezond (eet-)gedrag bij kinderen te blijven stimuleren, want je raakt nooit uitgeleerd!  

 

2. Kinderen worden op een educatieve en fun-tastische manier bewust van gezonde voeding en het behoud van een gezonde, stralende glimlach. Waarbij ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en vragen. Jong geleerd is oud gedaan!

De Schijf van Vijf

Onze voedingslessen worden gegeven volgens De Schijf van Vijf. Aan de hand van deze Nederlandse richtlijn, komen de kinderen terug van de tandarts, boordevol  nieuwe kennis en praktische handvatten om de tanden gezond te houden. Hieronder een paar voorproefjes:  

 

Tip nummer 1:

drink meer water. 

Water drinken is gezond voor je mond. Overdag genoeg water drinken, draagt namelijk bij aan het voorkomen van monddroogte. En genoeg speeksel in je mond hebben is belangrijk, want speeksel speelt een rol bij het voorkomen van gaatjes en gele tanden. Wist je dat je door het drinken van zure en suikerhoudende dranken juist meer kans hebt op gaatjes en gele tanden?  

 

Quizvraag: leg je hand op de suikerklontjes en laat uw kind raden hoeveel suikerklontjes er in elk drankje zitten. Misschien is het wel veel meer dan verwacht!

Tip nummer 2:

neem een gezond tussendoortje naar school mee. 

Koeken, wafels, eierkoeken, peperkoeken, snoep, chocolade. Vooral in de puberteit zijn deze lekkernijen vaak niet aan te slepen. Uw kind groeit en wilt het liefst dat u zich nergens mee bemoeit. Leg uw kind vooral niet te veel regels op, maar af en toe een gezond tussendoortje vinden wij als tandartspraktijk top! 

Tip nummer 3:

poets je tanden vóór het ontbijt. 

Zo voorkom je dat je tandglazuur beschadigt. Tandglazuur wordt namelijk eventjes zacht door zuren in je maaltijd. Wanneer het zacht is, kan het makkelijker beschadigen door bijvoorbeeld een tandenborstel. Eet je toch liever eerst je boterham? Wacht dan 30-60 min voordat je gaat poetsen, want dan is je glazuur weer sterk.

Hopelijk kan je al goed met deze tips aan de slag. Wilt u liever zelf met uw kind op consult komen, dat mag! Als ouder/ verzorger bent u van harte welkom bij ons in de praktijk, voor een apart voedingsconsult. 

 

 

U kunt bij ons terecht met een specifieke vraag over kindervoeding of bijvoorbeeld wanneer uw kind ondersteuning nodig heeft bij het behalen van een gezond gewicht of leefstijl. Een gezond gebit begint bij gezonde (op)voeding! Daarom nodigen we u uit voor een vrijblijvend gesprek over voeding om u te ondersteunen in de

(mond-) gezondheid van uw kind.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan nu contact met ons op of loop even binnen bij de praktijk!

Volg ons op dit pad (40).png

4.Poetspakket & terug naar school

Na het bezoek bij de tandarts ontvangen de kinderen een poetspakket om hun tandjes hiermee goed te kunnen poetsen thuis en een rapport met onze bevindingen.

Daarna worden ze weer terug gebracht door ons naar school.

www.tpdehuesmolen.nl (17).png

Meld uw kind nu volledig GRATIS aan

tandje transparant dantekids.png

Complete mondzorg

Volg ons op dit pad (26).png

Gegarandeerd kosteloos

Volg ons op dit pad (25).png

Meer dan 40 scholen doen mee!

22.png

Haal & Brengservice

tptptpt.jpg
bottom of page